IDC Randwijk

IDC RANDWIJKDe proeftuin is versterkt met het Innovatie en Demonstratie Centrum (IDC) Randwijk. Vanuit dit project wordt een actieve verbinding gecreëerd met het Gelderse bedrijfsleven in en om de fruitteelt. Het IDC vervult voor deze bedrijven een stimulerende en initiërende rol door hen een platform te bieden om innovaties en marktintroducties te demonstreren en uit te dragen.

Bedrijven worden door onderzoekers van Wageningen UR en fruitteeltadviseurs begeleid. Door verbindingen te leggen, door innovaties zichtbaar te maken en door kennis beschikbaar te stellen beoogt het IDC bedrijven te ondersteunen in het waarmaken van hun ambities. Het IDC richt zich primair op innovaties die leiden tot verbetering van de concurrentiepositie en verduurzaming van de sector: gewasbescherming en arbeid staan daarbij centraal.

Het IDC wordt financieel gesteund door de Provincie Gelderland die daarmee een impuls wil geven aan een duurzaam en internationaal concurrerend toekomstperspectief voor een belangrijke tuinbouwsector in haar provincie. Niet alleen voor de primaire producenten maar juist en vooral ook voor de innovatieve (toeleverende) bedrijven in haar Provincie. Het IDC-project heeft een looptijd van 3 jaar (van najaar 2015 t/m najaar 2018).

Meer informatie is te vinden op de site van Wageningen University & Research. Wilt u als onderneming ook begeleid worden bij uw marktintroducties en ambities, neem dan contact met op met de heer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van Fruitconsult of mevrouw Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van Wageningen Plantresearch. 

 

Wilt u zien wat het IDC te bieden heeft bekijk dan dit filmpje.