twitter 512     facebook 512     linkedin 512

Toonaangevend kenniscentrum voor onafhankelijk praktijkonderzoek.

Proeftuin Randwijk is dé centrale plaats in Nederland waar onafhankelijk en praktijkgericht innovatie en kennisontwikkeling voor de Nederlandse fruitteelt plaatsvindt.
Wij richten ons op professionele partijen in de conventionele en biologische fruitteeltsector. Onze focus ligt op duurzaamheid, op kwaliteit en op efficiënte en rendabele productiesystemen.

Op de proeftuin is een interessante mix te zien van fundamenteel onderzoek en praktijkgerichte demo’s op het gebied van duurzame fruitteelt, moderne rassen en onderstammen, efficiënte productiesystemen en technologie.

Wij leveren een bijdrage aan de fruitteelt van morgen in drie pijlers:

 

Samenwerking:

Samenwerking:

De proeftuin werkt in verbinding met de gehele fruitteeltsector. Dit doen we samen met onze partners, sponsoren, supporters en opdrachtgevers.

Demo's

Demo's

Fruittelers kunnen zich in de teelt geen fouten permiteren. Daarom worden op de Proeftuin nieuwe ontwikkelingen op praktijkschaal getoetst en gedemonstreerd.

Onderzoek:

Onderzoek:

Kennisontwikkeling staat aan de basis steeds duurzamer telen. Daarom werkt de Proeftuin nauw samen met Universiteit Wageningen en worden contacten onderhouden met onderzoekers in binnen en buitenland.