Opmerking

Om het hele artikel te kunnen lezen dient u te zijn ingelogd als geregistreerd gebruiker van onze website. Als u daarover vragen hebt, kunt u zich richten tot ons secretariaat via het contactformulier.

Deelnemers gezocht voor studiegroepen Fruit 4.0

Randwijk, 16 oktober 2020:  Dit najaar gaat het Kennis op Maat project ‘Precisiefruitteelt van onderzoek naar praktijk’ van start. Doel van dit vierjarig project is dat meer fruittelers daadwerkelijk gebruik gaan maken van de kennis die is ontwikkeld in het onderzoeksproject Fruit 4.0.  Het gaat om nieuwe cameratechnieken om het gewas te volgen, de oogst te registreren, plaatsspecifiek te spuiten of te wortelsnijden.

De kennis wordt onder meer in de praktijk gebracht via demo’s op Proeftuin Randwijk en op fruitteeltbedrijven in diverse regio’s. Aan deze demo’s worden drie studiegroepen gekoppeld van 10 à 15 personen. Per studiegroep worden op één fruitteeltbedrijf praktijkdemonstraties uitgevoerd en worden circa drie bijeenkomsten per jaar georganiseerd. Eind  november komen de studiegroep voor het eerst bij elkaar om een aantal organisatorische zaken af te  stemmen. De studiegroepen gaan begin 2021 van start. 

Wilt u dat uw bedrijf demobedrijf wordt of wilt u deelnemen aan één van de studiegroepen? Neem dan contact op met NFO-Innovatiemakelaar Patricia Hoogervorst via tel. (06) 27 35 22 24 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit project is een zogenaamd Kennis op Maat project dat  de NFO en WUR bij  de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen hebben aangevraagd. Naast de NFO leveren ook Aurea Imaging, Munckhof Fruit Tech Innovators, Q-Ray en Aeres Tech Productions een bijdrage aan dit project. Ook Fruitvooruit.nl steunt dit project.

Logo TTU Kleur