Opmerking

Om het hele artikel te kunnen lezen dient u te zijn ingelogd als geregistreerd gebruiker van onze website. Als u daarover vragen hebt, kunt u zich richten tot ons secretariaat via het contactformulier.

Nieuwsberichten

Aangepast programma open dag Proeftuin

ProeftuinRandwijk logo rgbBeste Supporters, Sponsoren & Relaties, 

Het plan was om op donderdag 19 augustus de jaarlijkse Open Dag van Proeftuin Randwijk te organiseren. Helaas dwingt de huidige situatie rondom COVID-19 ons deze dag op een andere manier in te vullen dan we eerder hebben gecommuniceerd. De altijd goed bezochte bedrijvenmarkt kan helaas geen doorgang vinden.

We willen echter graag de supporters, sponsoren en geïnteresseerden de mogelijkheid bieden om de diverse proeven en demo’s te bekijken. Daarom hebben we besloten om op woensdag 18 augustus en donderdag 19 augustus een aangepaste open dag te houden, waarbij de bezoekers gedurende één dagdeel van circa 3 uur een rondleiding krijgen over de proeftuin en bij een aantal onderwerpen een uitgebreidere toelichting krijgen.

Lees meer: Aangepast programma open dag Proeftuin

7 juli 2021: Demomiddag precisiefruitteelt

Randwijk 14 juni 2021: De NFO en WUR willen de kennis over precisiefruitteelt graag delen met de praktijk. Dit gebeurt via het Kennis op Maat project ‘Precisiefruitteelt, van onderzoek naar praktijk’.

Vanuit dit project wordt op woensdagmiddag 7 juli 2021 een demomiddag op Proeftuin Randwijk georganiseerd. In een rondgang worden een allerlei technieken gedemonstreerd, zoals het verzamelen van bloesemdata met een drone of het in Fruit 4.0 ontwikkelde sensorplatform. Op basis van die data kunnen taakkaarten worden gemaakt, waarmee machines met GPS de juiste actie op de juiste plaats uitvoeren. Ook die machines worden gedemonstreerd.

Iedereen is van harte welkom. Er is wel een maximum van 75 bezoekers. Er zijn 2 startmomenten voor de rondleidingen, nl. 13.15 en 13.45 uur. De start om 13.15 uur is voorlopig exclusief beschikbaar voor deelnemers die 's morgens ook aanwezig zijn op de ALV van de NFO die ook op de Proeftuin plaats zal vinden.  
Bezoekers van de demodag worden in groepen van max. 2 personen rondgeleid langs 6 verschillende. demonstraties. 

Aanmelden is verplicht. U kunt zich aanmelden via deze link. Iedere persoon dient zich apart aan te melden. Dit kan tot uiterlijk maandag 5 juli!
Heeft u vragen over deze dag neem dan even contact op met Patricia Hoogervorst (innovatiemakelaar NFO) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

FRUIT4.0 KennisOpMaat logo   Logo TTU Kleur

 NB: Vanuit het bedrijfsleven zijn naast de NFO, Aurea Imaging, Munckhof Fruit Tech Innovators, Q-ray en AeresTech Productions aangesloten bij het project. Het project wordt gefinancierd door de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

 

Lees meer: 7 juli 2021: Demomiddag precisiefruitteelt

De eerste lessen uit het Kennis op Maat project Fruit 4.0

TopsectorEind vorig jaar is op initiatief van de NFO en WUR het Kennis op Maat project ‘Precisiefruitteelt, van onderzoek naar praktijk’ van start gegaan. In dit project wordt in drie regionale studiegroepen gewerkt aan het toepassen van nieuwe technologie op fruitteeltbedrijven. De groepen worden begeleid door Pieter van Dalfsen (WUR Randwijk) en door teeltadviseurs Willem Kalle, Dirk van Hees en Gijsbert Hakkert (Proeftuin Randwijk).  Ook op Proeftuin Randwijk worden enkele demo’s uitgevoerd, zoals het spuiten op taakkaart.

Lees meer: De eerste lessen uit het Kennis op Maat project Fruit 4.0

The Next Fruit 4.0 is gestart

Randwijk 20 mei 2021: De afgelopen jaren is in het project Fruit 4.0 succesvol gewerkt aan nieuwe technologie en datamanagement voor de Nederlandse fruitteelt. Dit project krijgt onder projectleiding van WUR nu een vervolg in het project The Next Fruit 4.0. Eerder deze maand is al gestart met het verzamelen van bloesemdata in een perenboomgaard op Proeftuin Randwijk. 

Waarom The Next Fruit 4.0
In het project wordt gewerkt aan high-tech en datamanagement toepassingen die bijdragen aan: (1) verduurzaming van teelt en keten, (2) opbrengstmaximalisatie en (3) aan kostenminimalisatie. De focus ligt daarbij op het product peer maar er zal ook aandacht zijn voor toepassingen in appel en rode bessen. 

Lees meer: The Next Fruit 4.0 is gestart

Oproep: Standhouders open dag 19 augustus 2021

 
 

Randwijk, 5 mei 2021: Het einde van de coronacrisis lijkt in zicht. Daarom hebben de partners van Proeftuin Randwijk besloten een start te maken met de organisatie van de jaarlijkse open dag. We kijken er echt naar uit om onze supporters, sponsoren, opdrachtgevers en sectorgenoten weer in een ontspannen sfeer te mogen ontvangen. En natuurlijk willen we iedereen laten zien waar we op Proeftuin Randwijk allemaal mee bezig zijn. 

Standhouders & hoofdsponsor gezocht voor de bedrijvenmarkt:
Elk bedrijf dat zich tijdens de open dag wil presenteren kan zich aanmelden voor een mooie plek op de bedrijvenmarkt.

Dit werkt als volgt:

 
 
 
 

Lees meer: Oproep: Standhouders open dag 19 augustus 2021