Opmerking

Om het hele artikel te kunnen lezen dient u te zijn ingelogd als geregistreerd gebruiker van onze website. Als u daarover vragen hebt, kunt u zich richten tot ons secretariaat via het contactformulier.

Nieuwsberichten

FrostFans en Zeelandtrac gezamenlijk nieuwe sponsor

Frostfans en zeelandtracRandwijki 27 januari 2021, FrostFans en Zeelandtrac zijn afgelopen maand sponsor geworden van de Proeftuin. In februari 2020 zijn de eerste stappen gezet naar een samenwerking tussen FrostFans en Zeelandtrac. Frostfans exporteert windmachines vanuit Nieuw Zeeland naar o.a. Nederland en België. Zeelandtrac verzorgt de after sales van deze machines voor de Nederlandse en Belgische markt. Zowel Frostfans als Zeelandtrac hebben al een jarenlange verbinding met de fruitsector. Inmiddels hebben al enkele tientallen machines hun weg gevonden vanuit Nieuw Zeeland, via ’s Gravenpolder naar de klant.

 

Lees meer: FrostFans en Zeelandtrac gezamenlijk nieuwe sponsor

FruitSecurity Holland nieuwe sponsor

Fruitsecurity

Randwijk 27 januari 2021, Afgelopen maand hebben we FruitSecurity Holland als sponsor mogen verwelkomen. We zijn blij dat er steeds meer bedrijven achter de Proeftuin staan, en dat ook daadwerkelijk tot uiting laten komen in hun sponsorschap. FruitSecurity Holland is gespecialiseerd in oogstbescherming en oogstzekerheid, met als specialisme vooral hagelnet- en folie-overkappingen.  FruitSecurity Holland werkt voor een belangrijk deel met de materialen van FruitSecurity GMBH. 

Lees meer: FruitSecurity Holland nieuwe sponsor

Biodiversiteit in de praktijk

Randwijk, 25 november 2020: De afgelopen jaren hebben we binnen Proeftuin Randwijk, in samenwerking met de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) en in samenwerking met de WUR, flink wat inspanningen gedaan om het aantal bestuivende insecten op de proeftuin te vergroten. Denk hierbij aan de bloemweide langs de oprit, meer aandacht voor bloeiende hagen, en het creëren van diverse bloemenstroken. Ook zijn er nestgelegenheden gecreëerd voor de diverse typen metselbijen. Tot slot hebben we 2 jaar geleden  een ruimte ingericht als permanente bijenstal.

Lees meer: Biodiversiteit in de praktijk

Deelnemers gezocht voor studiegroepen Fruit 4.0

Randwijk, 23 november 2020:  Dit najaar gaat het Kennis op Maat project ‘Precisiefruitteelt van onderzoek naar praktijk’ van start. Doel van dit vierjarig project is dat meer fruittelers daadwerkelijk gebruik gaan maken van de kennis die is ontwikkeld in het onderzoeksproject Fruit 4.0.  Het gaat om nieuwe cameratechnieken om het gewas te volgen, de oogst te registreren, plaatsspecifiek te spuiten of te wortelsnijden.

De kennis wordt onder meer in de praktijk gebracht via demo’s op Proeftuin Randwijk en op fruitteeltbedrijven in diverse regio’s. Aan deze demo’s worden drie studiegroepen gekoppeld van 10 à 15 personen. Per studiegroep worden op één fruitteeltbedrijf praktijkdemonstraties uitgevoerd en worden circa drie bijeenkomsten per jaar georganiseerd. Op woensdagmiddag 2 december komen de studiegroepen voor het eerst online bij elkaar om een aantal organisatorische zaken af te  stemmen. De studiegroepen gaan begin 2021 van start. 

Inmiddels hebben iets meer dan 20 fruittelers zich aangemeld. 

Wilt u ook deelnemen aan één van de studiegroepen? Neem dan contact op met NFO-Innovatiemakelaar Patricia Hoogervorst via tel. (06) 27 35 22 24 of viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit project is een zogenaamd Kennis op Maat project dat  de NFO en WUR bij  de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen hebben aangevraagd. Naast de NFO leveren ook Aurea Imaging, Munckhof Fruit Tech Innovators, Q-Ray en Aeres Tech Productions een bijdrage aan dit project. Ook Fruitvooruit.nl steunt dit project.

Logo TTU Kleur

Lees meer: Deelnemers gezocht voor studiegroepen Fruit 4.0

Webinars deze winter

Randwijk, 23 november 2020: Elk jaar organiseren de NFO en Wageningen University & Research (WUR) de Kennisdag. Omdat de NFO en WUR beide partner zijn van Proeftuin Randwijk is besloten de Kennisdag samen te voegen met het winterprogramma van de proeftuin. 

Omdat we de Kennisdag dit jaar niet in grote zalen kunnen houden, is besloten de kennisdag om te zetten in gevarieerde serie webinars gedurende de wintermaanden. 

Aanmelding is vrijblijvend en aan deelname zijn geen kosten verbonden. De dag voordat het webinar plaatsvindt ontvangt u van NFO een e-mail met link.

Lees meer: Webinars deze winter