Opmerking

Om het hele artikel te kunnen lezen dient u te zijn ingelogd als geregistreerd gebruiker van onze website. Als u daarover vragen hebt, kunt u zich richten tot ons secretariaat via het contactformulier.

Nieuwsberichten

Inspiratiemiddagnatuurinclusieve landbouw op Proeftuin Randwijk.

natuurinclusieve landbouw gelderlandOp vrijdag 15 oktober organiseert het Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland een inspiratiemiddag rondom het thema natuurinclusieve landbouw. Doel van de bijeenkomst is om de bezoekers op een laagdrempelige manier handvatten te geven hoe je op het eigen bedrijf aan de slag kunt met natuurinclusieve landbouw en hoe men een model kan hebben, waarbij natuurinclusieve landbouw voor de boer of teler ook wat oplevert. 

 

Lees meer: Inspiratiemiddagnatuurinclusieve landbouw op Proeftuin Randwijk.

Webinar biodiversiteit

NBVOp dinsdagavond 28 september organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) voor iedereen die geïnteresseerd is een webinar over het thema biodiversiteit toegespitst op de bijen en de bijenhouderij. Want hoe gaat het nou écht met de bijen? Iedereen die nieuwsgierig is naar het antwoord op deze vraag, kan gratis deelnemen aan dit webinar. Uiteindelijk gaat het namelijk niet alleen om het leefklimaat van de bijen en andere insecten, maar ook om de kwaliteit van de leefomgeving en de toekomst van ons allemaal!

Lees meer: Webinar biodiversiteit

TripleF Fruit nieuwe sponsor

TripleF fruitAfgelopen maand mochten we Triple Fruit als nieuwe sponsor verwelkomen.

TripleF Fruit is een onafhankelijke partner voor retailers in Europa voor het leveren van fruit met sterke focus op de hardfruit categorie. TripleF Fruit streeft naar het toegankelijk maken van gezond eten voor iedereen.

Lees meer: TripleF Fruit nieuwe sponsor

Aangepast programma open dag Proeftuin

ProeftuinRandwijk logo rgbBeste Supporters, Sponsoren & Relaties, 

Het plan was om op donderdag 19 augustus de jaarlijkse Open Dag van Proeftuin Randwijk te organiseren. Helaas dwingt de huidige situatie rondom COVID-19 ons deze dag op een andere manier in te vullen dan we eerder hebben gecommuniceerd. De altijd goed bezochte bedrijvenmarkt kan helaas geen doorgang vinden.

We willen echter graag de supporters, sponsoren en geïnteresseerden de mogelijkheid bieden om de diverse proeven en demo’s te bekijken. Daarom hebben we besloten om op woensdag 18 augustus en donderdag 19 augustus een aangepaste open dag te houden, waarbij de bezoekers gedurende één dagdeel van circa 3 uur een rondleiding krijgen over de proeftuin en bij een aantal onderwerpen een uitgebreidere toelichting krijgen.

Lees meer: Aangepast programma open dag Proeftuin

7 juli 2021: Demomiddag precisiefruitteelt

Randwijk 14 juni 2021: De NFO en WUR willen de kennis over precisiefruitteelt graag delen met de praktijk. Dit gebeurt via het Kennis op Maat project ‘Precisiefruitteelt, van onderzoek naar praktijk’.

Vanuit dit project wordt op woensdagmiddag 7 juli 2021 een demomiddag op Proeftuin Randwijk georganiseerd. In een rondgang worden een allerlei technieken gedemonstreerd, zoals het verzamelen van bloesemdata met een drone of het in Fruit 4.0 ontwikkelde sensorplatform. Op basis van die data kunnen taakkaarten worden gemaakt, waarmee machines met GPS de juiste actie op de juiste plaats uitvoeren. Ook die machines worden gedemonstreerd.

Iedereen is van harte welkom. Er is wel een maximum van 75 bezoekers. Er zijn 2 startmomenten voor de rondleidingen, nl. 13.15 en 13.45 uur. De start om 13.15 uur is voorlopig exclusief beschikbaar voor deelnemers die 's morgens ook aanwezig zijn op de ALV van de NFO die ook op de Proeftuin plaats zal vinden.  
Bezoekers van de demodag worden in groepen van max. 2 personen rondgeleid langs 6 verschillende. demonstraties. 

Aanmelden is verplicht. U kunt zich aanmelden via deze link. Iedere persoon dient zich apart aan te melden. Dit kan tot uiterlijk maandag 5 juli!
Heeft u vragen over deze dag neem dan even contact op met Patricia Hoogervorst (innovatiemakelaar NFO) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

FRUIT4.0 KennisOpMaat logo   Logo TTU Kleur

 NB: Vanuit het bedrijfsleven zijn naast de NFO, Aurea Imaging, Munckhof Fruit Tech Innovators, Q-ray en AeresTech Productions aangesloten bij het project. Het project wordt gefinancierd door de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

 

Lees meer: 7 juli 2021: Demomiddag precisiefruitteelt