Opmerking

Om het hele artikel te kunnen lezen dient u te zijn ingelogd als geregistreerd gebruiker van onze website. Als u daarover vragen hebt, kunt u zich richten tot ons secretariaat via het contactformulier.

Nieuwsberichten

Jaarverslag Proeftuin Randwijk 2019

Randwijk, 10 augustus 2020:  Het jaar 2019 was het vierde jaar van Proeftuin Randwijk in haar huidige vorm. De proeftuin is nu helemaal up to date, er lopen belangrijke onderzoeksprojecten en er ligt een groot scala aan demo's. De  partners  hebben 2019 niet alleen benut om de proeftuin aantrekkelijk te houden. Het jaar is ook benut om afspraken te maken die de toekomstbestendigheid van de proeftuin in de komende jaren waarborgt. Hoe? Dat leest u in het jaarverslag. 

De proeftuin aantrekkelijk en toekomstbestindig houden lukt echter niet zonder de bijdrage van supporters en sponsoren. De partners vinden het daarom belangrijk dat ook de supporters en sponsoren in een overrzicht kunnen zien wat er zoals gebeurt is op de proeftuin in 2019. 

Onze partners, supporters en sponsoren kunnen dan ook na inloggen het jaarverslag downloaden. 

Lees meer: Jaarverslag Proeftuin Randwijk 2019

Fruitteelt special

20200731 Special FruitteeltRandwijk, 31 juli 2020: Dit weekend verschijnt een bijzondere editie van het vakblad Fruitteelt. De editie is onderdeel van het zomerprogramma van de proeftuin. Het zomerpgramma is een alternatief voor de jaarlijkse open dag die we dit jaar helaas niet kunnen organiseren.

Het nummer gaat uiteraard naar alle abonnees van het vakblad maar deze keer ook naar de supporters en sponsoren die geen abonnee van het vakblad zijn. Heeft u het nummer niet ontvangen dan kunt hu het na inloggen aan het eind van dit artikel downloaden. 

Wij danken alle auteurs voor hun bijdrage en natuurlijk ook de NFO voor het mogelijk maken van dit bijzondere nummer.

Lees meer: Fruitteelt special

Nieuws van de proeftuin

Randwijk, 26 juni 2020: De intensieve wervingscampagne om een sterkere verbinding te realiseren tussen proeftuin en kleinfruittelers werpt zijn vruchten af. Er komen elke dag weer wel diverse kleinfruittelers bij. De recente avondbijeenkomst rond de rode bessen, leverde gelukkig ook een hele positieve feedback op. Wel werd aangegeven dat het leuk zou zijn om de resultaten van de diverse proeven te krijgen. Deze resultaten waren een tijdje geleden echter aan alle kleinfruittelers toegestuurd. Telers die deze niet ontvangen hebben, kunnen het beste een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij sturen de resultaten dan alsnog even door.

 
 
 
 
 

Lees meer: Nieuws van de proeftuin

Xenia in het nieuws

 

Randwijk, 18 juni 2020:  Vandaag op AGF.nl is een artikel te lezen met in de hoofdrol Jan Peeters (Fruitconsult) & Bernd Feenstra (Xenia Europa). Het interview is afgenomen tussen de Xenia op Proeftuin Randwijk. 

Klik hier om het hele artikel te lezen. 

 
 
 
 

Lees meer: Xenia in het nieuws

Terugblik project weerbaar telen

Randwijk, 8 juni 2020: Een van de partners van Proeftuin Randwijk is CAF.  Joris Wisse, teeltspecialist bij CAF verteld in de filmpje over de resultaten van een project waarin weerbaarheid centraal stond.

Joris Wisse
‘Binnen de agrarische sector wordt steeds meer van ons verlangd en verwacht dat we een weerbaarder gewas gaan telen. Daarbij moeten we beginnen bij het begin, en dat is uiteindelijk de bodem.’

Klik hier  voor het filmpje dat Fruitpact maakte om terug te blikken op dit project.

Lees meer: Terugblik project weerbaar telen