Agenda

Zomerprogramma: avondbijeenkomst over biodiversiteit
Maandag, 10 Augustus 2020, 19:30 - 21:00

Zomerprogramma: avondbijeenkomst over biodiversiteit

Op maandagavond 10 augustus 2020 (aanvang 19.30 uur) wordt op de proeftuin een bijeenkomst over biodiversiteit in de boomgaard gehouden. De bijeenkomst wordt georganiseerd door CAF en staat onder leiding van Ferdy Tolhoek (adviseur bij CAF) en Karin Winkler (onderzoeker bij WUR)

Biodiversiteit in de boomgaard gaat over samenwerken met wat de natuur te bieden heeft. U kunt daarbij denken aan samenwerken met bestuivende insecten, maar ook aan het benutten van roofinsecten. Deze avond wordt georganiseerd omdat biodiversiteit een steeds belangrijker aspect is binnen de ge├»ntegreerde fruitteelt.  

In het afgelopen jaar zijn op de Proeftuin verschillende maatregelen genomen om de biodiversiteit te stimuleren. Zo zijn er diverse bloemenmengsels ingezaaid, windsingels opnieuw geplant en vroegbloeiende struiken op strategische plekken neergezet. De bloemstroken dragen bij aan de gastvrijheid voor bestuivende insecten, die helpen bij het verhogen van de productie en ook aan het lokken van  roofinsecten, waardoor de teelt in mindere mate afhankelijk kan zijn van de chemie.

Tijdens de avond zullen Ferdy en Karin de opgedane ervaringen uit de afgelopen jaren met u delen. Er zal aandacht zijn voor de rol van de windsingel en in de bloemenmengsels zal gekeken worden daar de bloemensoorten die in bloei staan en naar welke nuttige insecten daar momenteel zoal voorkomen. 


Voor wie?
De avond is in bedoeld voor onze supporters en sponsoren.

Een paar aandachtspunten: 
- In verband met Corona maatregelen kunnen maximaal 30 mensen deelnemen en  is aanmelden verplicht.  
- We ontvangen u buiten maar willen u voor u en onze veiligheid wel verzoeken de 1,5 meter afstand regel aan te houden. 


Heeft u vragen over deze bijeenkomst neem dan even contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U kunt ook contact opnemen met Ferdy Tolhoek. Hij is bereikbaar  op telefoonnummer 06-41618625 .

Aanmeldformulier:

Zomerbijeenkomst over biodiversiteit

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer, is het e-mailadres correct?
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Wij verwerken uw gegevens volgens de richtlijnen die beschreven staan in de Europese privacywetgeving. Lees meer