Kennisbank - Peren

Resultaten vruchtrotproeven

20190627 Proeftuin Ranwijk vruchtrotproevenRandwijk, 28 juni 2019: In 2018 werd voor het 3de jaar op rij een uitgebreide bewaarproef op peer uitgevoerd op de proeftuin.  De opzet omvatte 15 verschillende behandelingen.  De efficiëntie van het bewaarschema toegepast op de proeftuin werd vergeleken met deze van nieuwe bewaarmiddelen en alternatieve bestrijdingstrategieën.

Lees meer

Nieuwe perenrassen

31 mei 2019 Vijf jaar geleden is binnen Proeftuin Randwijk ervoor gekozen om van nieuwe perenrassen een ‘speerpunt’ te maken. Dit begon natuurlijk al met de onderstammen/tussenstammen proef Xenia,  Deze werd kort erna gevolgd door een perceel Cepuna (Migo®), waarin diverse proeven kwamen te liggen en een demo perceel rode perenrassen dat opgezet werd met een 5-tal rassen met een rode kleur. Inmiddels zijn de diverse perceeltjes goed in productie en liggen er een flink aantal mooie demo’s in dit proeftuin gedeelte. Voor perentelers die een verbreding van het sortiment zoeken ten opzichte van alleen Conference, is dit zonder meer de plek om eens te bezoeken. 

Onze partners, sponsoren en supporters lezen in dit artikel de actuele stand van zaken.

Lees meer

Conference snoei

Artikel van Pieter van der Steeg, Proeftuin Randwijk

conference snoei30 november 2018: Ook op de Proeftuin zijn we weer begonnen met de Conference snoei. Op het perceel V hagen (1999) hebben we een groot deel van het perceel omgevormd van 4 takkers naar 3 takkers, door om en om een tak weg te zagen. Dit naar aanleiding van de resultaten van de snoei demo, waarvan we nu 6 jaar de dunning en productie gevolgd hebben.

Lees meer na login 

Lees meer

Resultaten dunning peer

 

201904 Resultaten dunning peer

26 april 2019: Bij Conference zal komende weken dunning indien nodig weer actueel worden. Op de Proeftuin zal ook dit jaar weer een demoproef  met Brevis liggen.

 

Lees meer

Tweekoppersperceel Conference

 
26 april 2019: In het tweekoppersperceel Conference gaan dit teeltsezoen meerdere demo's van start.

Lees meer

Samenvatting resultaten chemische dunning bij Conference 2017 (2)

Artikel van: Pieter van der Steeg, Proeftuin Randwijk 

Conference 11 april 2017

26 april 2018: Zoals elk jaar hebben we ook dit jaar weer diverse dunproeven waaronder bij Conference. Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de bloemknoptellingen. Enerzijds voor de opzet van deze nieuwe dunproeven en anderszijds om het effect van de diverse dunningbehandelingen van afgelopen jaar in kaart te brengen

Lees meer (na login)

Lees meer