Kennisbank - Kleinfruit

HKC - Demo's frambozen zomer 2020

13 augustus 2020: In het Houtig Kleinfruit Centrum op de proeftuin besteden we veel aandacht aan Frambozen. In dit YouTube filmpje neemt Johan Sonneveld u mee langs de bevindingen die tot nu toe in dit teeltjaar zijn gedaan.

 

Lees meer

Blauwe Bes plantgaten

20 december 2020: Dit jaar zijn op het Houtig Kleinfruit Centrum ook blauwe bessen geplant. Een demo gericht op aanslag van het gewas middels plantgatbehandelingen. Deze demo is uitgevoerd met het vroege ras Duke. Een tweetal van deze behandelingen zijn langzaam vrijkomende meststoffen van ICL en Mivema.
Een ander tweetal producten kunnen worden meegegeven met de fertigatie. Hierbij is de Koppert Natrugro-lijn gebruikt, dit is een schema van diverse plantversterkers. In deze demo zijn deze producten aangegoten. In de demo is een basisbemesting aangehouden, de producten zijn een toevoeging om het gewas beter aan te laten slaan. De groei is beoordeeld door een cijfer en een meting. De planten zijn in mei geplant en voor dit planttijdstip nog behoorlijk goed aangeslagen. De groei die is verkregen valt wel wat tegen.

Onderstaand zijn de objecten en resultaten te zien.

Lees meer

Plantgatendemo Rode bes Rovada

25 oktober 2019:  In 2018 is bij Rovada een plantgatendemo aangeplant. De helft van deze demo is geplant in verse grond, en de andere helft is herinplant. Zo kan ook bekeken worden welke toevoeging het beste doet in herinplant en verse-grond situaties. De gebruikte producten zijn Vivimus, Substrado, Nov@ en Root en Shoot. Van de meeste producten zijn ook combinaties gemaakt.

Afgelopen jaar is de groei gemeten. Hierin bleken al flinke verschillen te zijn. Dit seizoen was de eerste productie. Navolgend leest u de resultaten hiervan.

Lees meer

Update houtig kleinfruit (april 2019)

 

26 april 2019:  Maandelijks geven wij een update van de ontwikkelingen op de proeftuin. In dit artikel blikken we terug op de actualiteiten binnen het Houtig Kleinfruit Centrum in april 2019. 

Lees meer

Eerste resultaten plantgatendemo Rovado

Artikel van Johan Sonneveld, Proeftuin Randwijk

Resulaten plantgatdemo Rovado25 januari 2019:  In 2018 is er plantgaten demo op de proeftuin in Randwijk gelegd, waarbij verschillende producten aan het plantgat zijn toegevoegd om de weggroei te stimuleren. De hoeveelheid groei die de eerste jaren wordt verkregen kan veel invloed hebben op de productie. Inmiddels zijn aan de struiken de groeimetingen verricht waaruit positieve effecten van de behandelingen naar voren kwamen.

Lees meer na login 

Lees meer